Kinderoppas gezocht voor onze speelkamer

Kinderoppas gezocht voor onze speelkamer

Plaats:
Langdonk
Categorie:
Oppas
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Het Taalhuis in Cultuurhuis Bovendonk zoekt wegens de huidige Coronaregels voor haar speelkamer een nieuwe, lieve vrijwilligsters met een groot hart voor kleine kinderen.

Het Taalhuis geeft op maandag- en woensdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur klassikale taallessen aan niet-Nederlandstalige vrouwen. Op woensdagochtend wordt ook fietsles gegeven.
Veel vrouwen die uit het buitenland komen hebben slechts een beperkte kring van familie, vrienden of kennissen om zich heen. Dat maakt het lastig om naar bijvoorbeeld onze lessen te komen. Daarom hebben wij voor onze cursisten met kinderen in de leeftijd tussen 4 maanden en 4 jaar een speelkamer ingericht. Onze vrijwilligsters zorgen daar voor een gezellige en veilige omgeving.
Wie zoeken wij? Wij hebben behoefte aan een flexibele, consequente en rustige vrijwilligster, die er geen problemen mee heeft om de ene woensdag voor maar 2 kindjes te hoeven zorgen met haar collega en de volgende woensdag voor 8. Dat ze ook nog in leeftijd verschillen, maakt haar ook niet uit.
Is voor dit vrijwilligerswerk een specifieke opleiding nodig? Nee, wel liefde voor kinderen. Moet u vloeiend Nederlands spreken? Nee, veilige armen zijn voor deze groep veel belangrijker. Wel moeten wij redelijk met u kunnen communiceren over de kinderen en hun behoeftes.
Hoe ziet een ochtend eruit? De vrijwilligsters zijn aanwezig tussen 09.00 en 09.15 uur. De kinderen worde tussen 09.15 en 09.30 uur gebracht door hun moeders. Er wordt per kind een tasje afgegeven met eten en drinken en verschoningsspullen. Verschonen doen de moeders zo nodig zelf. Zij worden daarvoor even uit het klaslokaal gehaald. Er is een speciale ruimte voor het verschonen.
De vrijwilligsters gaan rond 10.30 uur met de kinderen aan tafel, met hun eten en drinken. Om 11.30 uur komen de moeders hun kinderen weer ophalen. Dan wordt ook even besproken hoe de ochtend is verlopen.

Vanwege de nodige rust en continuiteit voor de kinderen is het belangrijk dat de nieuwe vrijwilligster de woensdagochtend rotsvast in haar agenda zet. Daarnaast is het prettig als er de mogelijkheid is om in noodgevallen op een maandag in te vallen, waardoor de bezetting gegarandeerd blijft.
Ons lesrooster is gelijk aan het lesrooster van onze basisscholen, met als enige verschil dat onze zomervakantie 2 weken eerder begint en 1 week later eindigt.

Onze organisatie bestaat uit bijna 30 vrouwen; vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om buitenlandse vrouwen tegen een kleine vergoeding de Nederlandse taal te leren en/of te leren fietsen, waardoor zij zich beter in onze complexe maatschappij kunnen ontwikkelen. Door onze speelkamer maken wij dit ook mogelijk voor moeders die zich geen reguliere kinderopvang kunnen permitteren of voor wie dit organisatorisch lastig is. Dat is van grote meerwaarde en wij hopen dan ook dat wij binnenkort een nieuwe collega kunnen verwelkomen.

  • De vraag van Anita is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
  • Anita is eerder via deze website geholpen
Laat Anita weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Het Taalhuis
Geplaatst door:
Profielfoto van Anita
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Anita
  • De vraag van Anita is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
  • Anita is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Anita namens Stichting Het Taalhuis

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Taalles geven aan buitenlandse vrouwen Langdonk Taal & lezen
  Fietsvrijwilligers gezocht bij het Taalhuis Langdonk Activiteitenbegeleiding