Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Wanneer je via Roosendaalvoorelkaar contact hebt gelegd met een persoon die hulp nodig heeft, is het verstandig een kennismakingsgesprek te houden om te kijken of het klikt. Roosendaalvoorelkaar heeft voor jou de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1:
Op Roosendaalvoorelkaar kunnen gebruikers referenties achterlaten. Heeft een aanbieder op jouw vraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al referenties op Roosendaalvoorelkaar heeft.

Tip 2:
Wil je liever niet gelijk bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals het buurt- of dorpshuis, de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 3:
Vraag de vrijwilliger of professional om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4:
Neem een vriend of familielid mee naar jouw kennismakingsgesprek.

Tip 5:
Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 6:
Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Tip 7
Geef nooit persoonlijke gegevens zoals pincodes, bankgegevens, Burgerservicenummer, DigID, kopie paspoort of rijbewijs aan andere Roosendaalvoorelkaar deelnemers.